NY DANSK VVS GROSIST

Det BEDSTE sted for godt service og gode priser

Dansk Vvs-Center / http://www.dvcenter.dk/


Min blogliste

SØG OG DU SKAL FINDE BÅDE HER OG PÅ INTERNETTET

tirsdag den 16. marts 2010

Venstre skyder brændeovnsafgift ned

Venstre skyder brændeovnsafgift ned
Der er allerede gjort en kæmpe indsats for at reducere forureningen fra brændeovne, fastslår Venstres Eyvind Vesselbo ovenpå kontroversielt afgiftsforslag.
Der er absolut ingen grund til at belemre mindst 600.000 danske ejere af pejse eller brændeovne med en årlig grøn ejerafgift på 4.000 til 8.000 kr.
Det fastslår Venstres miljøpolitiske ordfører, Eyvind Vesselbo, i en kommentar til et kontroversielt forslag fra Det Økologiske Råd, som bliver præsenteret i dag på Christiansborg.
- Én ting er, at det vil være enormt bureaukratisk at føre ud i livet. Noget andet er, at Det Økologiske Råd med jævne mellemrum er faret frem med de samme forældede tal gennem de seneste otte år. Sandheden er, at der allerede er gjort mange tiltag mod at reducere forureningen fra brændeovne, siger Eyvind Vesselbo.
Miljøordføreren henviser bl.a. til, at nye brændeovne ikke forurener så meget som gamle modeller, og til, at der er gennemført oplysningskampagner med det formål at få ejere af brændeovne til at fyre fornuftigt og dermed mindre forurenende.
- Jeg anerkender naturligvis, at der er sundhedsskadelige partikler i røgen, men sandheden er, at der allerede er gjort en kæmpe indsats for at reducere forureningen. I sådan en situation skal man ikke belemre folk med en grøn afgift. Dertil kommer, at brændefyring er CO2-neutral, og at brændeovne udgør et hyggeelement i dansk kultur, som man ikke bør tage fra danskerne, fortsætter Vesselbo.
Ifølge Det Økologiske Råd er brændefyring omtrent fordoblet i Danmark gennem de seneste ti år.
Endvidere henviser rådet til beregninger, der fastslår, at brændefyring forårsager ca. 200 for tidlige dødsfald herhjemme om året og i øvrigt koster samfundet over fire mia. kr. årligt, bl.a. i forøgede sundhedsudgifter og tabt arbejdsfortjeneste.
Forslaget om en grøn ejerafgift på pejse og brændeovne har bragt mange danskere op af stolen.
Det afspejles ikke mindst i en yderst passioneret debat her på berlingske.dk, hvor læserne kan give udtryk for deres meninger om forslaget.
Langt de fleste debattører er lodret mod forslaget. F.eks. skriver en læser ved navn Finn Mogensen:
- Nu holder alting op. Det er ganske simpelt tyveri, og jeg vil aldrig stemme på et politisk parti, der er med til at indføre denne "grønne" afgift.
I læserstormen finder man dog enkelte indlæg, der bakker op om forslaget. F.eks, skriver en Lone Holm:
- Jeg bor på Frederiksberg, og der er rigtig mange som har brændeovn. Og det stinker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar