NY DANSK VVS GROSIST

Det BEDSTE sted for godt service og gode priser

Dansk Vvs-Center / http://www.dvcenter.dk/


Min blogliste

SØG OG DU SKAL FINDE BÅDE HER OG PÅ INTERNETTET

mandag den 15. marts 2010

Danske biofyr-producenter raser over tilskud til varmepumper

Danske biofyr-producenter raser over tilskud til varmepumper
Vi er de eneste, som leverer 100 procent CO2-neutral opvarmning, så det er helt urimeligt, at vi ikke får de samme tilskud som varmepumper, lyder det fra de danske producenter af biokedler til træ og korn.
Danske producenter af biokedler, som kan opvarme bygninger ved at brænde blandt andet træpiller, flis og korn af, er rasende over det tilskud til at skrotte oliefyr, som regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet som en del af finansloven for næste år.
Tilskuddet, der rækker til at skrotte cirka hvert tiende af de omkring 300.000 danske oliefyr, bliver kun givet, hvis ejerne i stedet kobler sig på fjernvarme eller køber en varmepumpe. Eventuelt kan det ifølge en pressemeddelelse fra klima- og energiminister Connie Hedegaard også gives penge til nye fyr, herunder biofyr, i kombination med solfangere.
Netop kombinationen af biofyr og solfangere fungerer ifølge Esben B. Pedersen, formand for biogruppen under Dansk Energi Brancheforening, dog i mange tilfælde rigtigt dårligt. Derfor er biokedlerne i praksis udelukket fra at få del i skrotningsordningen, med mindre den bliver ændret.
»Vores biofyr er de eneste CO2-neutrale«
Biokedlerne er ifølge brancheforeningen den eneste mulighed for, at danskerne erstatter deres oliefyr med en 100 procent CO2-neutral opvarmning. Varmepumper halverer typisk udslippet, har foreningen beregnet, mens kun 20 procent af fjernvarmen herhjemme produceres CO2-neutralt.
»Vores fyr kan køre på mange typer af brændstoffer, men fælles for dem er, at de optager nøjagtig lige så meget CO2 under væksten, som de afgiver, når de bliver brændt af,« pointerer Esben B. Pedersen.
»Hvis vi får sat varmepumper ind over det hele, så skal vi etablere mere elforsyning i Danmark, og den vedvarende energi kan ikke følge med,« tilføjer han.
Han understreger, at producenterne ikke vil have særstilling. De vil blot have samme mulighed for, at kunderne kan få tilskud, som producenterne af varmepumper.
»Hvis nogen skal have tilskud, så skal alle have tilskud,« lyder Esben B. Pedersens budskab.
Partikel-forurening er ikke et problem fra nye fyr
Han fremhæver, at mange af de danske oliefyr befinder sig i landområder, hvor der hverken er fjernvarme eller naturgas.
»Det er derude, at bioenergien findes, og det betyder, at der kun er kort transport,« siger Esben B. Pedersen.
Han afviser, at det er et problem, at mange landmænd vælger at brænde fødevarer - korn - af i deres biokedler.
»Det koster mere CO2 at fragte kornet til de fattige lande,« siger han.
Heller ikke partikeludslippet fra biokedlerne skal danskerne være bekymrede for, mener brancheforeningen.
»Hele branchen herhjemme er langt foran på det område på grund af Miljøministeriets brændeovnsbekendtgørelse, som trådte i kraft sidste år,« mener Esben B. Pedersen. Bekendtgørelsen strammede kravene til nye brændeovnes og biokedlers partikeludslip.
Markedet er allerede ved at gå i stå
Ifølge producenterne haster det med at ændre og indføre skrotningsordningen for oliefyrene.
»Kunderne er allerede kommet i tvivl om, hvilken energikilde de skal vælge,« siger Esben B. Pedersen, der selv er direktør for producenten Twin Heat.
Han frygter, at markedet går helt i stå, indtil skrotningsordningen træder i kraft, sådan som det skete med renoveringspuljen. Derfor foreslår Dansk Energi Brancheforening, der samler producenter og installatører af både olie-, gas- og biofyr, at skrotningsordningen kommer i gang hurtigst muligt og gerne fra årsskiftet. Regeringen planlægger nu med 1. april som startdato.
Tilskuddene til at skrotte oliefyr vil blive uddelt efter først-til-mølle-princippet og med faste beløb, der kommer til at afhænge af, hvad fyrene erstattes med.
 
LÆS MERE HER :
 
http://ing.dk/artikel/104210-danske-biofyr-producenter-raser-over-tilskud-til-varmepumper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar